Het laatste nieuws van Het Inventief Ziet de mail er niet goed uit? Bekijk hem in je browser.

Beste *|NAAM|*, met verhalen kun je bouwen aan succesvol leiderschap. Een goed verhaal overbrugt de afstand tussen mensen, de afstand tussen visie en praktijk.

Er was eens...

...een directeur met een goed verhaal. Hij vertelde zijn toehoorders dat hij na een zwaar ongeluk verpleegd wilde worden in een van zijn ‘eigen’ verpleeghuizen. Zo maakte hij kennis met ‘zijn eigen zorg’. Het beviel hem allerminst. Hij ontwikkelde een visie op zorg en gooide het roer om. Hij vertelde zijn medewerkers dit échte en persoonlijk verhaal en sloeg een brug naar de herkenbare praktijk.


Lees deel 1 van een vierdelige serie blogs over Storytelling en leiderschap, corporate stories, managementtool en hoe verhalen je sterker maken.

Gesprek van de dag

Door uw sterke bedrijfsblad Waar liggen de verbeterpunten voor uw relatiemagazine of personeelsblad? Zou het niet prachtig zijn als de redactievergadering korter duurt, als alle teksten op tijd binnen zijn, als de fotograaf blij binnenrent met prachtige foto’s, als interviewkandidaten zich spontaan melden en je lezers enthousiast reageren. Uw blad is zelfs het gesprek van de dag. Het sleutelwoord: de bladformule.

 

Bekijk het nieuwe CelloZien dat we samen met de gehele redactie ontwikkelden of lees meer over het nut van een bladformule in Pling! 27

We denken je met deze nieuwsbrief een plezier te doen. Zo niet, wijzig dan je instellingen of schrijf je uit.

Het Inventief, Lange nieuwstraat 174, 5041 DJ Tilburg, info@inventief.nl, (013) 583 70 70, www.inventief.nl