GGz Breburg

Het hele verhaal digitaal

Lees meer >

Digitaal jaarverslag GGz Breburg

GGz Breburg wilde een populair jaarverslag dat digitaal verspreid kon worden. Aan de ene kant om te laten zien dat de organisatie aansluit bij digitale ontwikkelingen (ook als het bijvoorbeeld gaat om patiëntbegeleiding) en om direct toegang te kunnen bieden tot de enorme hoeveel digitale informatie waar GGz Brebrug over beschikt. Aan de andere kant lag hier een kans om kosten te besparen op verzending en drukwerk. 

Logische randvoorwaarde was dat het digitale jaarbeeld minstens zo leesbaar en aantrekkelijk was als de vertrouwde papieren versie. Daarom ontwikkelden we een digitaal magazine op maat.

De voordelen van een digitaal jaarverslag op een rij.

Hoe hebben we het aangepakt? 

Samen met GGz Breburg hebben we gezocht naar een aantrekkelijke mix van tekst, beeld, animatie, video en interactie. Zo is een gelaagd jaarbeeld ontstaan: je kunt als geïnteresseerde snel de hoofdpagina's bekijken, of je kunt dieper in de materie duiken door uitklapvensters te openen en links aan te klikken. We hebben een aantal vaste stramienen voor pagina's ontwikkeld, zodat de productie van het jaarbeeld een heel overzichtelijk proces is. 

Wat is het resultaat?

Bestuurders, managers, medewerkers, partners, stakeholders, uit alle geledingen is ontzettend positief gereageerd op het Jaarbeeld. Een greep uit de reacties:

"Je geeft niet vaak complimenten over een jaarverslag, maar in dit geval wil ik dat toch wel doen. Ik vind jullie verslag helder en toegankelijk, en vooral ook mooi dat in de digitale vorm meteen doorgelinkt kan worden naar de website. Een goed voorbeeld van een modern jaarverslag, dat zelfs een bepaalde interactiviteit heeft."

(directeur opleidingsinstituut)

"Zeer mooi vormgegeven en inspirerend document. Een voorbeeld dat navolging verdient."

(bestuurder zorginstelling)

"Mijn complimenten voor de inhoud en de vormgeving: heel eigentijds en heel informatief."

(directeur pensioenfonds)

"Mijn complimenten voor dit voortreffelijke jaarbeeld! Het is makkelijk toegankelijk, heeft overzicht en geeft de inhoud helder weer waarbij de filmpjes een fraaie ondersteunende rol spelen. Naast voorlichting ook een prima stukje PR! Kortom, niets dan lof!"

(communicatieprofessional)

Uw reactie